Ode poezisë
| Sunday, 01.14.2007, 12:10 AM |  

Buzëliqenit me kitarë
Me ritmin e valeve të muzikës
Shkallëve të qiellit ngjitesh madhështore.

My yjet e largët diskuton.
Netëve të qeta
Hëna të buzëqesh ëmbël.

Dashuri e patradhtuar e poetit,
E përjetshme dhe besnike
E të gjitha kohëve.

Burim i pashterur i së bukurës
Anije e madhe
Në detin e zemrave të ngrohta.

Me emrin tënd lidhen lulet kurorë,
Gërshetohen flokët e vajzave belholla.
Me emrin tënd dhurohen puthje,
Nga buzët e njoma
Rrjedh ciltërsia.

E pakapshme për syrin,
S'njeh kufi urrejtjesh,
Vëllazëron armiqtë e tokës,
Shtrohesh në cdo konak
Me gotën e rakisë,
Zgjohesh e celur mëngjeseve
Me frymën e poetit.

Borë e bardhë,
Jorgan i grurit në dimër,
Dielli i ngrohtë në pranverë,
Që shkund vesën nga bari.
Gjum i ëmbël në djepin e fëmijës
Shpirt i rrënjosur në shpirtin e poetit.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •