LETERSIA SHQIPTARE - Edmond Sylari


Edmond Sylari
| Wednesday, 02.14.2007, 06:46 PM |  

Poezia e Edmond Sylarit, mund të trajtohet si një nga modelet poetike që e shpërfaqin më së miri mënyrën e të jetuarit të një artisti të fjalës. Duke u ndjerë, por dhe duke qenë realisht një njeri i zgripuar sa i përket mënyrës normale të të jetuarit, e njëkohësisht duke qenë edhe i shmangur përtej perimetrit të vëmendjes sociale, Sylari e sheh botën prej do pikash të çuditshme e të guximshme. Vargjet e tij u ngjajnë do reve kërcënuese e të ngarkuara me shi; në to ka nerv, cinizëm, ironi, tallje, zhgënjim e brengë. Por, prapëseprapë, pavarësisht se do të kishte mjaft arsye për ta shndërruar poezinë e vet në një britmë të revoltës vetiake, Sylari-poet paraqitet thjesht si një nga shumë të tjerë që kanë fatin e tij, duke bërë që brënda kuadrit të portretit të tij të përfshihen edhe shqetësimet e të tjerëve. Stili i tij është i lirë, por është fjala për një liri të mbruajtur nga përvoja e jetës, e leximeve dhe e vëzhgimeve të holla që ai ka ditur t'i bëjë vetes e realitetit. Sylari është një poet i frymëzuar ngaqë dhe vetë njeriu brënda tij është i tillë, sepse këtu është pra fjala për një frymëzim që mbasi i ka shërbyer për të jetuar ose mbijetuar, i shërben edhe në poezi. Pra, frymëzimi si mënyrë të jetuari.


Milosao

(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •