LETERSIA SHQIPTARE - Disa peme flasin


Disa peme flasin
| Sunday, 01.14.2007, 07:18 PM |  

Disa peme flasin
Se duke I copetuar
Panjerezisht.
Kur te vije dimri
Dhe te fryje era
E te beje balte e te sjelle plehra,
Te vije pranvera e vera,
Me tym e pluhur,
Rere e te tjera,
Te perplasen te dera…
Disa peme flasin
E akuzojne mendjet e mjera,
Qe I prene ashtu panjerezisht,
Pa kur te vije dita,
Dine si te flasin,
Do te akuzojne fort mizorisht;
Ne vend te fjaleve, po na perplasin
Malarje, tifo, kolera…
Dhe ne do te plevasim
Mbi pluhra, tymra, rere e plehra
E baltra te zeza…
Disa peme zune te flasin:
C’te beje korba! C’te bej nata?!
Po dergjet Atdheu mbi shkarpa…

Janar 1993


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •