Haseti
| Sunday, 01.14.2007, 08:17 PM |  


O shqiptar! Në do të dëgjosh,
Në pac mend dhe uri të mësosh,
Mos e urre kurrë armikun
Se pa dashur ti bëhesh rob i tija,
S'bie asgjë të vlefshme mërija
As ta pakëson, as ta largon rrezikun.

Të bren egër përbrenda gjarpër në mushkëri,
Pa të lejuar paqe e qetësi,
Aty i fillon njeriut poshtërsia
Që e tërheq në baltë, e zhyt në llomi.

Mendohu të jesh c'të lindi natyra
Nga dje dhe sot, nesër më i mirë,
Mos u verbo kurrë nga xhelozia.
Mos u nxito, se do biesh i penguar,
Brenda nesh është bishë-mynxyra,
Zien në sera ndjenja dhe fytyra,
Nuk vepron truri, vec nervat e tij,
Tërbohet ndërgjegjja në një mijë mënyra...

Urrejtja i burgos ndjenjat e lira,
Dobësia pengimet i bën të vështira.
Moskujdesja për të ligun e nxirë
Eshtë hakmarrja më e bukur, më e mirë.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •