Iva Cipuri
| Wednesday, 02.14.2007, 08:24 PM |  

Iva Cipuri
Iva ka mbaruar në vitin 1996 Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, për gjuhën angleze, në Universitetin e Tiranës. Pas diplomimit dha mësim për gjuhën angleze, tek i njëjti universitet.
Në vitin 1997, kur trazirat në Shqipëri aritën kulmin, Iva u largua për në Greqi ku dhe punoi në Ambasadën Amerikane në Athinë. Paralelisht jepte edhe mësime në anglisht në shkollat greke. Në vitin 1998 botoi, në Tiranë, librin e saj të parë “Lightfoam”, (Shkumë drite), një përmbledhje poezish në gjuhën angleze.
Në vitin 2000, Iva u shpërngul në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe në vitin 2005 publikoi poezinë “Water is an Animal”, (Uji është kafshë) ,që u botua në revistën e letërsisë për fëmijë “Up the Beanstalk”.

Iva ka bërë edhe mjaft përkthime / shqipërime. Disa prej tyre janë botuar në revistën kulturore shqiptare Mehr Licht! (Më shumë dritë!) në Tiranë, si p.sh.: poezi nga katër poetë suedezë (Edith Sodergran, Par Lagerkvist, Gunnar Ekelof, Harry Martinson), botuar në numrin 3 të revistës së sipërpërmendur në maj 1997 dhe "Shtëpia e magjepsur", një tregim nga shkrimtarja e shquar angleze, Virginia Woolf, botuar në numrin 5 të së njëjtës revistë, në shkurt 1998.


Fiori

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30