Jorgo Bllaci
| Wednesday, 02.14.2007, 09:04 PM |  

Jorgo Bllaci ka lindur me 1938 ne Gjirokaster. Ka studiuar per gjuhe-letersi shqipe dhe ka punuar se pari mesues e pastaj perkthyes,kurse pas burgimit
per bindje politike(1964-1967),puntor ndertimi.Me 1990 u kthye perseri ne shtepine Botuese „Naim Frasheri“, ku punon edhe sot.
Ka botuar vellimet me poezi „Ligjerimet e Pyllit“(1964) dhe “Epika e trendafilave”(1990).
Gjithashtu ka shqiperuar vepra poetike autoresh te njohur, si Shevcenko,Pushkin,Esenin,Gete,Du Fu,Frost, vepra ne proze,midis te cilave romanet „Rudini“ dhe „Ujrat pranverore“ te Turgenievit,si dhe disa libra me poezi per femije.“

Plisi

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30