* * *
| Sunday, 01.14.2007, 09:29 PM |  

Ti kedo mbi dhe do ta cuditje,
Mike moj, qe s'vure mend nje here;
Kur me sheh me vajza ne shetitje,
Pse serishmi behesh pike e vrer?

Foshnje ishe, foshnje, mike, mbete,
Ndonse per dike tani je grua;
C'dreqin ke, c't'u shkrep pas kaqe vjetesh,
Qe xheloze behesh prap per mua?

Une kurre ty s'ta kam rrefyer
Brengen, qe ne shpirt mezi permbaj,
Dashuria, dashuri' e fyer,
Gur me ben e nuk me le te qaj.

Ja, keshtu, moj mike, qenka jeta:
Ndodh qe nga nje here, per cudi,
Lodhet prej mesimeve te veta,
Edhe behet foshnje, porsi ti.

Ne s'e qeshim tekanjozen jete,
Po kur ne gabojme, ajo harron:
Ndonse marrezira ben dhe vete,
Rende ne na tall e na ndeshkon.

Mike, qe me bere te trishtuar,
Te te qesh, as qe me shkon nder mend, -
Eshte i gjere shpirt i perveluar,
Ka nje vend dhe per gabimin tend!

1961



(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news:
 • ***  (01.14.2007)
 • ***  (01.14.2007)
 • ***  (01.14.2007)
 • ***  (01.14.2007)
 • ***  (01.14.2007)
 • ***  (01.14.2007)
 • ***  (01.14.2007)
 • ***  (01.14.2007)
 • ***  (01.14.2007)
 • ***  (01.14.2007)



 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •