LETERSIA SHQIPTARE - Jonida Beqo


Jonida Beqo
| Thursday, 02.15.2007, 06:47 PM |  

Jonida Beqo
Jonida Beqo (Vogli), ka lindur në Tiranë dhe jeton në Atlanta, GA. Ka shkruar tre libra me poezi si dhe publikime antologjike në Shqipëri. Në vitet e fundit ka filluar të njihet si poete dhe në zonën jugore të U.S. ku dhe ka jetuar që prej vitit 1998. Jonida ka mbaruar studimet për teatrër në Universitetin e Albamas, në Birmingham. Në 2001 ajo krijoi 'Lighthouse Productions', kompani e pavarur teatrale e cila krijon publikime për edukimin dhe zhvillimin e komuniteteve në krizë. Në pranverë të 2004 ajo ka marrë çmimin 'Dell'Arte Diversity', të dhënë nga Festivali i Teatrove të Kolegjeve Amerikane si dhe Qëndra Kennedy. Ky çmim ju dha për origjinalitetin e pjesës teatrale 'Sinners and Saints: The Women I know', të cilën ajo e shkroi, drejtoi dhe interpretoi vetë.


Fiori

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •