Shenime naten, 7
| Friday, 03.02.2007, 03:46 PM |  

Kishte mbledhur radha kuvend e kuvendare
kush vinte vigje te kapercejne bashke vaun
kush i ndersente langonjte e ligj te fjales
ishin mbushur kokat plot çakaj e bukula
shalonte medyshja here dashjen e here drojen
here binte bore mbi gjurme gjahu, here gure
thashethenat k'in mbathur fort thundra te egra
dikush mezi i perzinte mizat e zeza nga gjaku
njerin ndante me pellembe vathin e vogel te botes
tjetri ishte strukur ne heshtjen njeqinvjecare
thua se po i mungonte zerit te vet e te zotit
i treti kelleu mjekrren ne meri te amshueme
sperkiste kuvendin me terr e me temjane
diç fliste mendimi e diç peshtyma e shtarme
mbi koke te fisit tash shpata, tash antema
tash fjala e mire dhe i urti bar i plageve
Femijet vrik u vocerruan te mos i njohe urrejtja
fqinji im u ngrit e i vu pellemben plake ekranit
bijte e mij, harroni tash e flini,
neser luani ;kush i bie me bukur bririt te vullneteve te mira.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •