KRISHTLINDJET PA JU
| Sunday, 06.17.2007, 09:13 PM |  

Buzmat i gjeta  të prerë
aty  ku i lenim  gjithmonë
thirrjes  me  çka  po vjen
o  buzmi  bujar?
I  mungonte  pergjegja
mungonin  zëra
 Simoni. .
Krista....  ..
 Filipi......
  ..Pashkja
Gjergji...Kastrioti
Buzmit i thahej ushqim
në  cep  të  buzës
Sofrës  nuk  ju  sillem
më  shum  se  tri  herë/*
mungonin  hapat  tuaj
vendet  e  zbrazura
dukeshin  si  plagë
Filipi  Simoni
 Pashkja   Krista..
 Gjergji. 
  Kastrioti.. 
Telat  e  çiftelisë
me  një  fjongo  të kuqe
i  kishte  lidhur  Sotiri.

Lamën*e bëmë  ndër  të  paret
përshëndetëm  yjet
në  vendin  tuaj
o zot sa shum yj sivjet.
Në  kryqin e  lamës
më  gotën  e parë
ju  ngjatjetova  Simonit
dhe  të  tjerëve   me  radhë
më xixat  e  buzmit* rrethova  zërin
që  ma  përbiu  terri
edhe   xixat..
edhe   buzmat,edhe   mua
dhe  pesqind  e  dyzet  zëra
që  Trrava  memece
perbiu  nga  lëma  ime.
Fishekzjarre  nuk  u zbrazën
për herë të parë  në Meje
se   nuk  dihej...
mos  ajo  vet  ishte  Varri..
që  mba   brenda   gjithë  ju
o  shpirtra  të  mirë.

/*Rite pagane qe bëhën edhe sot
Krishtlindjeve.
---
Kershendella.2000.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30