URATA
| Friday, 02.02.2007, 04:35 PM |  

Nga guaca buruan netet pa fund
E diten neglizhencen te ma urojne,
te ma bekojne morfemin per urtesi
Dhe nisananat per rruget kapsi.

Si t'u them mashtrimeve te mia,
Si t'behem morfem per ata urata
Qe aq te kujdesshme jane e s'pushojne
Per kenge jermi qe shine kujtesen,
Per guret e drunjet qe i shkelen zbath
N'kete rruge qe s'di se ku te barte?

E çoj endrren ne korr qe te kendoje,
Te veshtroje horizontin e dirigjentit
Te fluturoje ne tepe te kohes,
T'i duket i embel ai udhetim i gjate,
Drejt gurrave te cemta te levize,
T'i laje ato duar, te laje sklepin.

Nga guaca buruan ato hije bizantine
E me perkedhelen duke me uruar
Gjume te embel te kohes se vet te zgale,
Por zgalemi pse me qukat gjurin?!


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •