Vajza e valeve
| Monday, 06.18.2007, 05:52 PM |  

O vajzë e valëve,
Vajzë për mbi,valë,
Yll i bukurisë,
Lart përmbi stërkalë.

Je vajzë apo zanë?
Që noton mbi dallgë,
Duke qafuar valët,
Si yll i sabasë.

Vajzë e kaltër deti,
Sytë të blujtë thellë,
Në këngë “Himarjoti”,
Monument në perlë.

Kur ja merrnin këngës,
Mu mbi shkëmbin strall,
Thërmuar nga dallgët,
Mbi shkumë e mbi val’.

Qaj për largësinë,
Në kurbet të zi,
Duke pritë gjithë jetën…
Mos kthehet njeri !

Ajo perlë “JONI”,
Që quhet HIMARË,
Nëpër dallgë e këngë,
Nuk ka vajzë mbi valë.

Se ç’po këndon …korbi,
Natë e errësirë,
Dallgët fort përplasen,
Mbi shkëmb, pa mëshirë.

Deti është mbushur…
Me lot vajzërie,
Trazuar me valë…
Asnjë bir s’u kthye !

Të dalë anës detit,
E të presë të presë…
Se mos sjellin velat, (anijet)
Bijt e mëmëdhesë.

Vajza, djem nga Bregu,
Të rritur mbi dallgë,
A do t’ju shohmë prapë…
Përmbi shkumë mbi valë ?

Përse u larguat…?
Një nga një të gjithë,
Pse e latë detin,
Duke uluritë ?

Hypni përmbi valë,
Porsi amazonat…
Drejtojuni breg detit,
Që ka lot nga nonat* (nënat)

E ato të shkretat,
Me shamitë e zeza…
Po pyesin zogjtë,
A do kthehen brezat ?

Eh… ka ngelë vëndi,
Vetëm pa njeri,
Kemi ikë të gjithë,
Nëna* vetëm rri ! (vënd lindja)

Kthehu! vajzë e valëve,
Përmbi dallgë noto,
Nëpër valë e lotë,
Afrohu mos vono.

Ju sirena deti,
Yll prej bukurie,
Vajzë bijë Himare,
Ylber prej gjithësie.

Vish rrobat e bardha,
Hajde dhe gëzo,
Qaj me lot dhe këngë,
Kurbetin …mallëko!

Kthehu vajzë e valëve,
Vazhdoe pjellshmërinë,
Të lindin bij Himare,
Trima, për krahinë.!

Nëntor 2001 USA.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30