Preç Zogaj
| Monday, 06.18.2007, 07:56 PM |  

Preç Zogaj

Shkrimtari, Publicisti, Gazetari dhe Politikani i njohur, Preç Zogaj (1957) u lind ne Manatia te Lezhes. Ka studiuar Gjuhe Letersi ne Universitetin e Tiranes. Zogaj u shqua ne levizjen demokratike te vitit 1990 dhe ishte Minister i Kultures ne qeverine e ''Stabilitetit'' ne qershor 1991. Qe nga ajo kohe eshte aktivizuar ne profesionin e shkrimtarit dhe politikanit. Nga botimet e tij ne Poezi permendim: Qielli i gjithkujt, 1991, Kalimi, 1999, Pas erës së re, 2004. Ndersa ne Proze: Shetitorja, 1990, Pa histori, 1993, Paradhoma e një presidenti, 2001. Krijimet e Zogaj jane perkthyer ne Italisht dhe Frengjisht.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •