Sythe
| Friday, 01.19.2007, 07:33 PM |  

Dhimbje mizore shkelmojnë brinjët e mia
e duar pa gjak më fikin dritën e shpirtit
por unë kam bërë premtime që s`mund t`i hajë vetmia
e duhet t`i mbaj para se nata të m`i gelltiti.

Jam rrëzuar e kam ecur me këmbë e duar
dhe kam pare hënën të thyher përtokë
e qielli, i errët mbi kokë më ka qendruar
ndërsa unë kam mbjellë lotë në të thatën tokë.

Dielli largohet, zhgryhet në një shtrat të zi,
mbi botën nata memece stërzgjat putrat
e mua më tremb kjo qetësi e kthyher në shurdhëri
teksa zbuloj se kanë vdekur të gjitha ëndërrat.

E megjithëse lotët çelin lule të hidhura,
që toka s`i ushqen e dielli nuk i ngroh,
shpresat janë një grusht sythesh të njoma
që çelin në çdo stinë, do era apo s`do.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30