LETERSIA SHQIPTARE - Krenaria hap sytë


Krenaria hap sytë
| Friday, 01.19.2007, 07:34 PM |  

Gërmoj sytë e përlotur për një buzëqeshje të humbur,
shoh botën por sytë s`mi njohin ngjyrat
në shpirt i varrosa unë gjithçka të bukur
tani i shoh veç bardhë e zi fytyrat.

Fytyrat sytë nga unë dinë t`i drejtojnë
e përplasin qepallat në idiotësi të qullët
më shohin e më flasin, por prap s`më kuptojnë
kërkojnë që shpirtin ta bëj memec, të shurdhët.

Ju zgjasni kthetrat e më zini prej fyti.
Unë përpëlitem, ndiej thonjtë tuaj në kockë
Gishtërinjtë s`ju dridhen, teksa i mblidhni
e fytin tim e shtrëngoni fort.

Dhe krenaria e tulatur si një zog i plagosur
hungëron ashpër si një bishë e rrëzuar,
fillon ngre ngadalë gjunjët e ciflosur,
shikon plagët me sy, e i prek me duar.

Rizgjohet krejt papritur një ditë dosido.
I kundërvihet botës edhe pse e brishtë
Ta përtypë shpirtin, ta lidh nuk do,
sot ajo tund supet e lufton verbërisht!(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •