Punë e madhe
| Tuesday, 06.19.2007, 10:44 PM |  

Punë e madhe pse n’luadhe
Nuk kullot asnjë kunadhe.

Punë e madhe pse n’Ulqin
Nuk jeton asnjë pinguin.

Punë e madhe pse në Shkodër
Hidhen n’valle ‘dhe pa lodër.

Punë e madhe pse n’Shëngjin
Lopa ha ndonjë shalqin.

Punë e madhe pse n’Tiranë
Askush s’lahet në lumin Lanë.

Punë e madhe pse në Vlorë
S’ka dordolec as dëborë.

Punë e madhe pse n’Sarandë
Ka shtëpi edhe me verandë.

Punë e madhe pse n’Tropojë
Përrallat tregohen me gojë.

Punë e madhe pse në Strugë
Dikush ha me dy lugë.

Punë e madhe pse në Shkup
Macet nuk pijnë shurup.

Punë e madhe pse n’Preshevë
Dikush hidhet e bën grevë.

Punë e madhe pse n’Koliq
Foshnjat lindin lakuriq.

Punë e madhe pse n’Pollatë
Nuk ka bisht ndonjë sopatë.

Punë e madhe pse n’Gjilan
Nuk brrurin asnjë luan.

Punë e madhe pse n’Prishtinë
Dikush ngutet me makinë.

Punë e madhe pse n’Llap
Dikush nxiton me vrap.

Punë e madhe pse n’Orllat
Ndonjë fëmijë pshurret n’shtrat.

Punë e madhe pse n’Llaushë
Dikujt i dalin rrenët n’fushë!

Punë e madhe pse n’Tushilë
Nuk ka deve as gamilë.

Punë e madhe pse n’Rogovë
S’gjendet fusha Domosdovë.

Punë e madhe pse në Zym
Çdo shtëpi nxjerr nga një tym.

Punë e madhe pse n’Prizren
Një mi mbytet në legen.

Punë e madhe pse n’Istog
Djeg mustaqet një maçok...

Punë e madhe pse Eskimwt
Nuk i mbjellin pemë-perimet.

Punë e madhe pse n’Angli
Nënat nuk gatuajnë fli.

Punë e madhe pse në Denjepër
Nuk mban syze dhi e egër.

Punë e madhe pse Tibeti
Rri mbi kokën e çdo mbreti.

Punë e madhe pse Sulltanët
Nuk i panë kurrë ekranët.

Punë e madhe pse n’Saharë
Nuk ka barë as kostarë.

Punë e madhe pse Kali i Nilit
S’ia theu nofullat Krokodilit.

Dhe i thanë Kalit të Nilit:
-Pse s nuk ia then nofullat
Krokodilit?
Dhe tha kali i Nilit:
-Nga të marr fuqinë?
S’po ma jepni tagjinë!...

E dëgjuan dy beduinë
Ia shpurën tagjinë,
Një anije plot me grurë
Ia shpurën nën një urë.

Përlau tagjinë,
Mori fuqinë
Kali i Nilit
U hodh
Ia theu nofullat
Krokodilit!

Punë e madhe pse Platoni
S’dinte ç’ishte telefoni.

Punë e madhe pse ra Troja
Punë e madhe, m’u lodh goja...

Por nuk është edhe punë e vogël
Deri sa krimbi shpon një gogël!...

***

Punë e madhe pse m’duartrokitët
Unë u lodha-
Ju ndoshta u zbavitët....(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •