Buzëqeshni, ju lutem!...
| Friday, 02.02.2007, 06:02 PM |  

Buzëqeshni, ju lutem !
flet zëri në aparat, -
pasaporta do pak buzëqeshje !... »
Ballë butonëve tërë ngjyra
mundohem të buzëqesh me vete.

Lëviz muskujt në fytyrë
ta bëj buzëqeshjen gati.
« Ju lutem, buzëqeshni !- »
perserit aparati.

...Ku ta marr buzëqeshjen, -
u them sinjaleve karshi, -
ma kanë lidhur, ka ngrirë
në vëndlindjen time
Shqipëri !

Ka mbetur mbi pëllëmbë të lypësit
te rrugicë e shtëpisë përdita.
Rrudhat në ballë më nxijnë
nga terri i Atdheut pa drita.

Ka ngecur një varr masiv
i vëllezërve kosovarë.
Po bombardohet në Kumanovë
mes grave e fëmijve të vrarë.

I kanë rrëmbyer trojet
në Camërinë shkrumb
dhe ka mbetur e ngrirë
duke pritur pa fund !...

Përsëtreti lutja - « buzëqeshni !... »
thirri diku pranë...
Te butoni i kuq nxin tyta
e vrasësit tim në Tiranë.

Buzëqesha me zor.
Posa doli, portreti
hapi sytë më shihte
si të qe i një tjetri.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •