Trupim im i paqetë
| Friday, 02.02.2007, 07:52 PM |  

Trupi im hollak
i lartë në ujërat e Drinit të Bardhë
e Drinit të Zi,
i dridhur nga erërat e Kukësit tim,
i ligur nga vështrime me përçmim,
i ngrohur në vatra fshatare,
në stane me barinj,
i rropatur në male dhe hone,
i mrekulluar me fusha pjellore,
i shituar nga rrufetë
edhe në mot të kthjellët,
i ndjekur nga qentë,
i kafshuar nga qentë,
i papushuar as në zheg,
i dërrmuar nga fjalë e rëndë e shokut filan,
i shqetësuar nga sehirxhinjtë,
i poshtëruar nga delinxhinjtë,
i fyer edhe nga kushërinjtë,
i dënuar nga thashetheme,
i përgojuar kafeneve,
i miqësuar me rrjedhën e lumenjëve,
i dashuruar me heshtjen e pemëve,
i rraskapitur me rendje,
i tronditur nga dashja e mosdashja,
i troshitur nga nata,
i lagur nga shirat, një mijë herë i lagur,
i zbardhur nga borë e tetorit
e gjer tek e marsit,
i etur për dijet,
i tretur nga dridhjet,
i trembur nga hijet,
i përqeshur nga banaliteti -
trupi im,
i paqeti,
i rrëzuar përdhè,
i ngritur me force të re,
i mbushur gaz e vaj,
i rritur me shpresën pa skaj,
i rinuar nga dora miqësore,
i burrëruar nga heshtja e mençur,
i rrezuar prej fjalës së mirë,
i çliruar prej mendimit të lirë,
i mahnitur nga kënga,
i lumturuar nga ëndrra,
i ofruar nga dashuri të reja,
çelur në njerëz e dhera…
…trupi im i paqetë.

 Kukës, 1987(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •