Para teje
| Friday, 02.02.2007, 07:53 PM |  

… Jam i vogël, sapo kam nisur të nxjerr tinguj,

të qesh, të zgjas faqen për puthje te të mëdhenjtë.

S’di ç’është ajri, uji, zjarri, e prek e digjem. Qaj

e prapë drejt teje nisem… Tetëmbëdhjetë jam,

i dashuruar në krehrin e pasqyrën,

gjithë vetulla, sy e forma të derdhura shtati,

përqafuar me dëshirën, më e hishmja në botë - fytyra,

këngëtar i madh që di vetëm këngë me emrin tënd,

djalosh i zjarrtë, qengj i butë, të gjithë ma shohin

dashurinë, s’kam aspak frikë: e shpall para të gjithëve

mrekullinë që ndodhi në mua, i magjeps rrugët, pemët.

gurët, prej tyre magjepsem, i marr para me frymë.

Pesëdhjetë. Njëqind. Njëmijë vjeç qenkam, më lulojnë

lulet e bardha mbi krye, dhjetë herë qenkam kthyer

për ty në botën e të gjallëve pa pyetur për fyerje

dhe sharje… E prapë digjem e sillem në moshën

e shpirtit: një dhe tetëmbëdhjetë, një dhe tetëmbëdhjetë.

O, ç’paske qenë ti, moj dashuria ime!(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30