Qaj, zogu im, qaj!...
| Friday, 02.02.2007, 07:59 PM |  

Mos qaj, zogu im mos qaj!
Kjo është veç një tymnajë… Në dhomën tonë
kënga do të nisë prapë
e prej cicërimës sate do të plasin lule të vockla
në ajër
e në sendet rreth e qark,
me jalëza të kaltra do të mbushet dhoma…
Kjo është veç një tymnajë kalimtare, një tymnajë
bredharake,
zëre se s’i hapëm dyer e dritare
dhe loton krejt pa shkak të vërtetë,
loton duke qeshur…
Hajt, pra, lotojmë duke qeshur (!)
… Po një pikë lot s’e nxirrja dot. Isha djalosh
pa asnjë dhimbje në gjoks.
Veç sot e asaj dite më thahet fytyra për ty,
e gjora ime… E krrejt papritur
më kap një mall i dhimbshëm dhe qaj
dhe qaj krejt papritur… Qaj, zogu im, qaj!
Ka kohë s’ka qarë askush për mua… Ka kohë!

1985(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30