***
| Wednesday, 06.20.2007, 11:40 PM |  

I ngatërruar zgjohem midis kodeve me vija verticale
e nuk kam kohë të admiroj yllin
e gozhduar mbi shtyllën elektrike,
qenin që pshurr lulishten publike,
borën vulgare të ndotur prej kripës.
Eshtë mëngjes e zgjohem prej gazit te marmitave,
ndër vorbulla gri të rotatoreve mistrece,
varmihës të kërrusur me lopata e brioche
e qivure në pasarelë.
Dhe shpejt është mbrëmje - qerpikë gjysëm të kopsitur
të një filmi që në të gdhirë nuk kujtoj.
Nata nuk egziston
nëmos ripërtypja e ditës të ngjizur nga tan e taeg
të pasurisë të prodhuar për të tjerët.
Dhe është prapë mëngjes:
hidhem prej çarçafit me fatura e boleta
për të vërshyer drejt shtegut ekskluziv
që imponon freri i bankave.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news:
 • ***  (06.20.2007)
 • ***  (06.20.2007)
 • ***  (06.20.2007)
 • ***  (06.20.2007)
 • ***  (06.20.2007)
 • ***  (06.20.2007)
 • ***  (06.20.2007)
 • ***  (06.20.2007)
 • ***  (06.20.2007)
 • ***  (06.20.2007) • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •