Shqipe Malushi
| Thursday, 06.21.2007, 09:14 PM |  

Shqipe Malushi
Shqipe Malushi ka lindur me 3 maj 1955 ne Peje.Pasi kryen shkollen e mesme ne vendlindje,shtrengohet te studioje farmacine ne Beograd.
Nuk ia do shpirti dhe do te provoje me gjuhet e huaja,fillimisht mbi frengjishten,pastaj me psikologjine dhe perfundimishte diplomon ne Albanologji.
Pasioni per udhetime e coj ne Nje-Jork te Amerikes.Jeta e re.Preokupime te reja.Plane te shumeta.Prape nevoja per kerkime te reja.Lexon shume.Shkruan poezi,tregime te shkurta,ese,drama,skenare filmash,por edhe romane.Pas diplomimit ne Sarah Lawrence Collage (1985),punon asistente ne Company Editor the Publisher,magjistron artet e lira ne Universitetin e Nju-Jorkut (1988).
Cmimin letrar per tregime nga New York State Foundation for the Arts,por edhe te shkrimtarit te vitit nga Shteti i Nju-Jorkut. Aktivitetet ne njohje te ceshtjes shqiptare,ligjerata ne Manhattan College,New School for Research...


''Mjelma''

(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •