Formulë mëngjie
| Friday, 03.02.2007, 08:41 PM |  

Ngadalë e mundimshëm, si toka kur çliret rraposur nga rrënjët e një rrapi të moçëm, prej rrënjësh që si tentakula të verbra oktapodi stërmadh mbërthyer kanë një kafkë viktime, prajshëm si toka që rrënkon me dhera e gurë, si toka nën rrënjët e rrapit dhe si kafka, - si kafka e viktimës nën tentakulat e verbra të një oktapodi stërmadh, - o tokë, o kafkë, o torfë e angësht e trurit ti çliresh... shkulet teje e shkuara, sprapset: tash ejani t’i shihni – golle, zgavra, vrima të zeza, tunele e labirinthe ku të pashpresë e fillhumbur bredhin n’jermi turrma Tezéjsh harrakatë... përposh uturin nëntoka; veç hadi i zymtë në hyrje mirëpret dhe gëlltit saora lakuriqët e vet, pasi ua çarmatos hijen: nëntoka sa s’vithiset nga tektonika e refrenit: “Fatpremja Ariadnë, fillsosura Ariadnë...!”.

Si toka kur çliret (prej rrënjësh kur çliret dhemb si dhëmballë), ke mbetur ti tash zgafellë, tunel (me Tezé e Tantalë), ashtu kujtesa e shkur nuk shkulet e dhemb, dhe zjen një had zërash herë këngë e herë nëmë:

Atë nëmë që ma dhe – merre.

Atë këngë që ke nxënë – shterre.

Atë gjëmë që ta lashë – ktheje.

Atë dash flijimlashtë – there.

Vetëm salikimi mes meje e teje!

Po toka po ftohet, se ka dhe mëngjes kur mitologjia vdes: zvetënohet gjithçka përthellë në terrina (labirinthet shemben dhe korja zë dregzë me rrjeta gjembaçe murrizësh), me mijëra milonë tonelata dritë derdh dielli mbi tezé e tantalë, shndërruar në minj e urithë gjirizësh.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •