Kalorësi
| Monday, 04.02.2007, 08:52 PM |  

Me flatrat e krrillave u bart perëndimi
Dhe ra si ndryshku i plugut.
Një bronx i sëmurë në pisk të thëllimit
Larton statujën e muzgut.

Mes malit e fushës, kur jelet e zeza
Të territ të prekin në tokë, -
Zvarrë do ta heqë dikë në varreza
Kalorës’ i Dyrerit galop.

Ti portën e kyç dhe ndjen si përjashta
Statuja e muzgut mësyn: -
Rishmi rikthejnë ndijimet e lashta
Që tjetër Kujtesë përtërijnë.

“Ti nuk m’i nderove altarët e mi,
As Frymët ndër kafshë e natyrë.
Ti engjëjt m’i talle! Më mbetet tani
Demonë të të çoj mysafirë”.

Portën e ndjen si shkallmohet, gjerkur –
Shpirtin ndër lutje përndezë –
Kalorës’ i Dyrerit fytyrëqivur
Ta merr me galop në varrezë.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30