Rrugeve (2)
| Tuesday, 01.02.2007, 10:42 PM |  

"Mos vdis se mbas shirave
aren e mbush bari..."
D.Agolli

Gjurme devesh
kam tej e tej shpirtit.
mbi floke pluhuron
rere e shkretetires,
kembet plage me dhembin
plaget e pergjakura te Krishtit,
tash tre dite
tash tre net
vdes e ngjallem tinez.

Shkoj e vij boterash,
kthehem vrulltaz
rrugeve vdes
rrugeve ngjallem.
ndersa me percjellin mbas shpine
syte e qullte
qe s'di kur do thahen,
si pellgje ne janar a shkurt.

Vdes sa here qe
shkoj kendej
kur marr heshturazi lutjet
e gjyshes; Bekimin...
dhe neper gjurme devesh
shpirtit tej e tej,
capitem si Muhamedi
nen thesin qe mbushi hidherimi.

Karvanet me shkojne
tinez neper shpirt.
Une iki.
tash tre dite
tash tre net
vdes e ngjallem
trup plage si Jezu Krishti
zemer cope si profeti Muhamet.

Me degjon?
jam ende rrugeve.

si Moisiu mbeshtetur
mbi shkop iki...
iki krrusarak muzgjeve.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •