Emotive
| Thursday, 07.12.2007, 07:39 PM |  

Trajta ndjenjash, shëmbëlltyrë rubinësh

Dejve gulçojnë

Mbërthyer në darën e agonisë

Tejshpon enjtjen e pasioneve pagane

Shumimi i pjergullave prej zhive e napalmi

Që në eshkën e ashtit tonë të thekun

Gostitin shkëndinë e blicit të vetëtimës

Djegia nëpër kocka lërin si makth

E kuitja e bushtresh uloke ndez zjarre inkuizicionesh

Me karthitë hollake të ëndërrimeve

Metamorfoza eracake e pikëllimit

Ka kurorëzuar të gjitha trajtat

Përveç plandosje në prehrin e gjunjëzimit

Kurba e ylberit

Thonjt e klithmës së një pulëbardhe, ngjyn

Në brazdën e ekstazes

 

Gur të jesh në tokën e sendeve prej llave

Djeg dhe s’lë mbetje hiri

Por varre

Atëherë

Rrathët e ferrit pijnë pigmente zjarresh

 

Nga cikli poetik, Ngrehin Spazmash (1996)(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30