LETERSIA SHQIPTARE - Prarim


Prarim
| Thursday, 07.12.2007, 07:41 PM |  

Pikojnë akujt në trajta prekjesh

Kur stinë prarimesh kullotin qiellin

Blegërima funebre gurësh vozisin

Me rrema gjymtakë syve të një kafke

Brymëra inkuizitorë ngjyjnë harbimin e penelatës së gjakut

Akuarel i përmortshëm i elegjive të vajeve

Prekjet e frikshme të putrave prej ajri

Shtyhen turravrap atje ku tafti eracak i humnerës

Përçan fosforeshencën nanuritëse të lutjes

Nën mishra të lëngët

Piskama shpuese mais stalagmitet në myshqet kafe të hijes

Pijnë sarahoshët shira pikëllimin mavi të plagës

Dhe bluajnë kafshatën e natës

Ndër gishtërinj shelgjesh lotues

Muralja ekspresioniste e një bisku rrufeje

Ka sajuar planetin makabër

Ku të gjitha speciet

Para se të hahen, puthen

 

Nga cikli poetik, Ngrehin Spazmash (1996)(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •