Psalmi
| Thursday, 07.12.2007, 07:42 PM |  

Dita mbart një zgjim të hatashëm

Me zhaurimë dhimbjesh ndër udhëkryqe eshtrash.

Pllanga gjaku lveshkin gjymtyrët

Lyrosin me baltovina epike arsyen e zgjimit.

Fasha avujsh drite

Mbrujnë inde, jude fryme e kafshime agu

Në ikje vibrojnë rrugëkalimin

 

Tentakulat e tërbimit qiellor

Ku pasionet e mia bojëgjaku shakadahen

Tellazojnë shëlbimin pranues të horizontit

Ndrydhet bistaku i qiellit

Kur nej shitues kurmeve përleshen

Ravijëzohen linja çapraze egërsirash

Karusel të irrituar dihamësh

Nëpër tehe thonjsh zbresin thonj gjaku dhe helmi

Drunjëzuar për kryqe gjer në gji të dheut

Me një etje biblike në gënë

Pijmë etalonin e mundimeve të Jeruzalemit

Hipim e zbresim përditë nga kryqi

Për tu ndjerë pak qiellor

Guri e dheu.

 

Nga cikli poetik, Ngrehin Spazmash (1996)(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •