LETERSIA SHQIPTARE - Ti dhe pozia


Ti dhe pozia
| Thursday, 07.12.2007, 07:43 PM |  

Kur duhmën nëpër heshtje

Katikule egrash të frymës

Qiriu i ndezur në brinjë

Numëron mekjet

Me regëtimen e kataraktit të vajeve

 

Ditën që gogësima e ngopjes

Ma kris kafkën

Një Penelopë e nervit tim

Endte thinjën e amshimit të Itakës

 

Urata liliputësh

Lëshohen në orbitën e zërit tim

Në gjeometrinë e metaforave të ecjes

Spazmi i dhimbjes

Nenshkrun paktin e apogjesë sime

 

Ti dhe poezia

Gjinj ku pi amshimin

 

Nga cikli poetik, Ngrehin Spazmash (1996)(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •