Isa dhe Lordi Gray
| Tuesday, 05.01.2007, 12:10 PM |  

Ismail Qemali para Lordit Gray
Qendronte i ngrysur dhe pike e vrere
Kur i madhi Isë, vuri ne tavoline
Tere Shqiperine brenda ne revolver.

-Ju,- tha Lordi - hani vetem buke misri
dhe grurin tone te mire ju se njihni!
Isa:"Hame miser por jemi si lisi
Ju lutem,ca nga gruri juaj me sillni."

-Zoti Lord,hani grure dhe si gruri jeni...
-pasi tha keshtu,ne mangall hodhi grurin,
gruri sakaq u shkrumbos dhe tymi mbuloi
Lordin,tavolinen,tavanin dhe murin.

Pastaj nga xhepi nxorri misrin shqiptar
ne zjarrin e mangallit hodhi me kujdes,
askund nuk u pa tym por plasje dhe zjarr;
kokoshkat si fishekzjarre u ndeze.

- Nese thoni 'pop corn' keni thene shqiptare.
Si tu quaj juve,ju lutem me thoni?
Lordi pa grurin si ushtare te vrare...
Dhe kokoshkat shqipe si mbreter froni.

Shënim: Kete histori ma tregonte shpesh dhe me shume deshire babai im, Adem Bacelli. Atij i shendrisnin syte nga kenaqesia teksa me fliste me pasion per kete histori sikur te kishte qene vete prezent ne Londer me Isa Boletinin dhe Ismail Qemalin.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •