LETERSIA SHQIPTARE - Lypësi


Lypësi
| Saturday, 07.21.2007, 07:03 PM |  

“Për emërin’ e Perëndisë,
pak bukë, se po urëtonj;
ah, merrni pjesë prej njerëzisë,
i mjeri do të perëndonj!”

Një plak i lasht’ edhe i thinjur
me lot ndë qiell po këlthet,[1]
i gjori shumë i përgjynjur
dhe zemërë bardhë rrëmet[2]

Na, shumë përpar’ atij shkojnë
të veshurë me barkun plot,
po sytë s’kthejnë t’a shikojnë,
s’lëshojnë fare as një lot!

Vetëm “Zot të përdhëlleftë”,
i thonë, po s’i apin gjë,
dhe ketë fjalë me të reftë[3]
i esëlluar ç’mbetët mê!

Për veç një tjatër’ afëronet
fort i vobegët’ e i flet,
me reçka veshur, pjesëtonet
bukë të thatë një thel’ i ep!

(Kalendari Kombiar, vj. 1904)
Përgatiti: Sterjo Spasse
SHKRIMTARËT SHQIPTARË, II, Tiranë, 1941.

[1] këlthet: thërret, bërtet.
[2] rrëmet: rreh.
[3] me të reftë: me të rrebët(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •