Albert Zholi
| Sunday, 07.22.2007, 05:48 PM |  

Albert Zholi
Shkrimtari qe ja ka kushtuar jeten emigracionit!- Ky ishte titulli i emisionit te TVSH per veprimtarine e shkrimtarit dhe gazetarit Albert Zholi

 

Albert Zholi ka realizuar:

 

-616 shkrime, analiza, komente, opinioine, intervista, portrete, vezhgime, reportazhe per emigracionin. ( botime ne 19 gazeta brenda dhe jashte Shqiperise)

-96 biseda televizive ne 7 televizione shqiptare dhe nje ne Danimarke.

-284 biseda radiofonike, ne 4 radio shqiptare dhe nje greke.

-24 tregime me teme emigracionin.

- 4 libra per emigracionin.

- Lidhje me 23 shoqata te emigranteve.

-Lidhje te perditeshme me 39 shtete, Australi, Argjentine, Alaske, Suedi, Afrike e Jugut, Kine, Kanada, Amerike, Rusi, Ukraine dhe vende te tjera ku ka emigrante shqiptare.

-Pjese nga libri “Vite Emigracioni” jane perkthyer ne italisht dhe kroatisht.

 

Veprimtaria publicistiko-letrare e Albert Zholit:

 

-1989 bashkpuntor i revistës “Hosteni” gazetës “Zëri Rinisë”, “Saranda”

-1993 bashkpuntor i gazetës “Drita”

-1993 e në vazhdim bashkpuntor i gazetës “Intervista” (2002 dhe “Intervista e Emigrantit)

-1994 bashkpuntor i gazetës “Java”, “Labëria” , “Egnatia” (Greqi)

-1997 Editor në stafin e gazetës “Vllazërimi” (Greqi)

-1999-2001 bashkpuntor i gazetës “Shekulli”

-2001-2002 Kryeredaktor i gazetës “Emigranti shqiptar” (mujore e pavarur)

-2002-Drejtor i Institutit Kerkimor Shqiptar per Emigracionin (OJF)

-2002 – 2006 analist për problemet e emigracionit në gazetat “Ballkan”, “Dita”, “Sot”, “Koha Jonë”, “Tirana Observër”, “Ndryshe”, “Republika”.

-2001 -2007 bashkpuntor i Radio Tirana në kanalin e parë dhe të tretë për problemet e emigracionit . Rubrika “Emigracioni shpresë apo zhgënjim”.

-2004 Drejtor i menaxhimit i spektaklit “Yjet në Folkunivers” TVSH

-2005 dhe në vazhdim anëtar i kryesisë së Lidhjes së Shkrimtarëve.

-2005 dhe në vazhdim ideues dhe bashkdrejtues në TVSH në emisionin “Emigracioni dhe Koha”

-Prill deri në nëntor 2006 , Drejtor-kryeredaktor i gazetës së përditshme të pavarur “Ndryshe”.

  

Botime:

-Ikja e madhe - Publicistikë

-Vite emigracioni - Tregime

-Endrrat e mërgimit - Publicistikë

-Kush e “vrau” Amerikën - Publicistikë

-Vajza misterioze - Tregime

-Yjet në Folk Univers - Publicistiko letrar

-Iraku midis Babilonisë dhe qytetërimit - Publicistikë

-Hiret e një bjondine - Tregime

 

Jane ne botim:

-Dashuri e tradhetuar - Roman

-I fundit i socializmit utopik - Publicistike

-Freskida - Tregime(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •