FATI QË NUK ISHIM ZOGJ
| Monday, 08.06.2007, 05:27 PM |  

(Sulmi i policisë serbe në lagjen Ulpiana të Prishtinës më 25 shkrut 1990)

Ora policore: 21.10

Dritat e qiriut
përshëndesin hënën
në orët e ngujimit

Në banesën e ngrohtë
dy terroriste mprehin armët
unë lexoj Uliksin
vajza Borëbardhën

TV bluan në vete
Shtëpinë për varje


Ora policore: 21.30

Vetëtima çan qiellin
e predhat nga tanket
vjellin zjarr
në bebëzat e syve

Nata bëhet çmendi
e egërsisë së shekujve
dhe futet në banesë
pa fije turpi

Plumbat lotsjellës
përhapin helm
e nuk di
ka më shumë në ajër
apo në brendi të mitrës

Frymë, frymë!
tmerrohen muret,
vazot lotojnë dhunshëm,
qiriri drithëron vdekshëm
e Satiri zhvesh lëkurën

Frymë, frymë!
klith për veten
si bishë njerëzore e pashpresë
duke harruar pjellën

Si mund të më quajnë nënë
zemra le të më pëlcasë:
Fëmija m’i zgurdullon sytë
e unë përpëlitem për frymë

Ujë deti nuk mund të më shpërlajë
e as lotët për atë çast,
për atë të njëmijtin çast të harresës:

Fëmija përpëlitet për frymë
në njërin skaj të banesës
e nëna në skajin tjetër
atë natë të çmendur të 25 shkurtit 1990


Ora policore: 21.30

Nuk dëgjohet më cicërrimë
zogu njëjavësh i ditëlindjes
ka shtrirë krahët
e përshëndetjes së fundit

Ëmë e bijë
hidhemi në përqafim –

loti i hidhërimit
dëbon lotin e helmit

lotët e frikës
bëhen lotë dashurie,
në natën e egërsisë serbe

Fati që nuk ishim zogj!

Përjetësi, Dukagjini, Pejë, 2001(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30