NJERËZIT UJQ - SYTË E UJKUT
| Monday, 08.27.2007, 11:10 PM |  

Në variacione kuptimesh,
Njerëzit ujq,
E Sytë prej ujku,
Figurë prej njeriu,
Lëkurën ngjyrë hiri.
Sytë ngjyrë krimi,
Frikë i ka edhe fëmiu edhe i riu!

Në variacione kuptimesh,
Njerëzit ujq,
E sytë prej ujku,
Gërryejnë zemrën e nënave,
Lëndojnë dhe fëmijët në mërgim!
Në barkun e shtatzënave,
Dhunën e kanë ulurimë!
Gjuajnë gjahun aty ku e dinë,
Ku ujku han njerinë!

Në variacione kuptimesh,
Njerëzit ujq,
E sytë prej ujku,
Ndyshojnë edhe ligjet
Ujqit dhunojnë dhe poezinë
E në gazetat tona shfaqen engjëj!

Në kërkim të diellit 12

Dyluftim me ju ujq do të kërkoja!
E dhe sikur kalaja të rrëzohej mbi mua,
Ju pres në fushën e dijes
EKZEKUTO KRIMIN, KOSOVË

Nuk mundem ta nderoj
grigjën tënde miope Kosovë.

Bisha të gjalla, gjithfarë bërllogësh,
Me titull e pa titull, shkencëtarë,
Dhe këta që kanë ardhur në mërgim,

As për roje vdekurish nuk bëjnë.
Ç’fatkeqësi për fëmijët e Kosovës

Medet, o medet, për poetin e mërgimit.

Në kërkim të dielit 21

As gazetat e tua në liri,
s’e thonë të vërtetën Kosovë!
Nuk mund të shohësh dritë,
po nuk e bëre ndyshimin e shpirtit Kosovë.
Në pasqyrën e kohës, le ta njohë bota!
Thuaje të mirën dhe të keqen tënde.
Ekzekuto krimin
PASTROHU KOSOVË
ÇMIMI I LIRISË

Kosovë,
E ëndrrave tona,
Po të kthehem me shumë mall
Te gjiri i gjenezës.

Të ta njoh pasqyrën e kohës,
Ç’është dashur të bëhet?
E ç’është bërë për Çështjen Kombëtare?

Në kërkim të diellit 22

Është dashur të digjej çdo rrënjë druri
Të digjej kulmi i secilës shtëpi
Të kishte dëshmorë çdo familje
Të kishte të zhdukur për çdo vëllazëri
T’ishte i burgosur secili meshkull mbi 18 vjet
Liria do ta kishte çmimin LIRI!
Panaromën tënde pitoreske
E mbaje në përqafimin tim.

Nga libri; "Pastrohu Kosove”, 2005


Ky është imazhi i Bahtir Hamzes në bote,rruge e pagabueshme që i përshtatet çdo populli,çdo njeriu,
që jep diminzione të reja, vegim në edukim, në kulture, në shkencë dhe në letersi, që është një zemërgjersi e vet individializmit të Z.Bahtir Hamza,
Z.Bahtir Hamza është njeri modest dhe është i motivuar nga vet Hyji (urata) e Zotit, në intresin e kombit dhe të vet popullit liridashës!
Dhe ky është rezultati i Bahtir Hamzës me histori, poashtu të rrallë janë ata që e kan zemrën e Z.Bahtir Hamzës.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30