NËN HIJE TË PALMAVE!
| Saturday, 09.01.2007, 06:17 PM |  

"Çastë meditimi në Florida"

Rrethuar me bukuri të "frikshme"
nga oqeani valë-valë,
Florida e pa gjumë,
e gjelbër dhe magjike përherë.
Vjeshta me hiret e veta,
ndërronte petalet e luleve,
vera ja kishtë falë ngrohtësinë
motrës sajë,
në kujdes të limonave e portokalleve.
Palmat qendronin flokë pa krehur,
nën frikën e hurrikanve
e stuhive të torrnadove,
shiu i pasditev binte mbi Yellow të limonave ;
aq indiferent sa njerëzve hallet s'u njihte!
Eh...Njeriu një jetë ka edhe ajo në RENT,
ngado rent pritje, pritje e vetem pritje
për me pastaj ne renje,
apo...në përteritje.!
Dy bashkëshortë 86 vjeçarë polemizonin:
-Perse nuk u dashuruam kështu
edhe para 66 vjetëve?
apo se femijet dhe tatpjetat e jetës,
na rrembyen kohën?
E çuditërisht kjo ndjenjë e përkryer dashuri,
nuk njohka kufi,as moshë,
ku prej kesaj largësie vitësh me admirim
shohim genin e vazhdimsise sonë,
Endrra lakmuese të jetë-gjatësisë
e ngroh i njëjti Diell,
paçka se dëshira merr krahë e fluturon
deri më të larghtat Planete në Qiell
Çifti simpatik i moshes bardhë,
duan e thonë ;
-Edhe 100 vjet jetë këtu kemi me i përcjellë?

Një çift i fejuar shqiptar në Sarasota
debatonin hareshëm,
se si një natë më parë në Miami,
nuk kërcyen mirë në disco ritmin hip-hop.
Dhe drita e mëngjezit i pati përkëdhelë,
labirinthit anderrave që duheshin nonstop!
Tampa e Clearwater me sarkazëm buzëqeshën:
-Ne s'na maston koha për "telashet"
e shtegtarëve të djeshem.
Turistat nga Northi dhe Europa vijnë për Weekend,
pa pritur të nesërmën,
ndaj Florida ua fal bujarin me ngrohtesin e uijt kaltër
e rërës shkrifët,
bashkë me shpresën, plazheve mbresëlënse
për të shijuar kohën aqe të lakueshmë,
pa pyetur për shpirtin që i takon...
një tjetër botë të Amshueshme!

Florida. 11. Tetor.2006.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30