Eja në Strugë
| Sunday, 09.23.2007, 03:29 PM |  

Eja në Strugë
Mik i largët
të pish një kafe buzë liqenit
dhe endu rrugëve me miken pulëbardhë
sa të vjedhish pak bukuri Struge.
Dhe ktheu miku im,
ktheu menjëherë,
nga ke ardhë.
Kthehu
pa e prekur me sy poeten
se është varg ajo,
e vargu është çupelinë
e çupëlina është e brishtë,
ka mnerë nga prekjet e zjarrta
që lindin në mengjes e vdesin në mbrëmje.
Eja në Strugë dielli im
dhe kthehu menjëherë
braktise bukurinë e meduzës
pa e prekur me gishta,
se është lule poezie ajo,
po e preke vyshket,
mbetet gjysma vashë
e gjysma lule.
Eja ne ag dhe ik para se të bjerë muzgu,
se do ja thajsh njërën dorë,
e do mbetet vjerrsha pa shkruar.
Eja dhe ik miku im
eja dhe ik,
bej çmos që të ikësh,
vraje nepcin
hidhe sedrën në Dri
dhe ik,
pa e prekur trupin me gishta
se do lësh leqe ne zemër.
Eja që nesër dielli im,
vidh pak bukuri liqeni,
e Drini ,
e Pulbardhe,
merre në pëllëmbë,
shtrëngoje fort në kraharor
që të flesh me atë bukuri
në shtratin tënd.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •