LETERSIA SHQIPTARE - Puntorie Ziba


Puntorie Ziba
| Sunday, 09.23.2007, 03:44 PM |  

Puntorie Muça - Ziba
Puntorie Muça - Ziba u lind në Strugë në vitin 1954 . Shkollën fillore e kreu në Veleshtë, të mesmen në Strugë, kurse Akademinë Pedagogjike, dega Gjuhë dhe Letërsi shqipe në Shkup. Punon si mësuese letërsie në Shkup.

Deri më tani ka botuar:

Poezi për të rritur:
“Rruga e mjellmës”
“Sodisin yjet”
“Kuku”
“Rapsodi udhëtarësh”
“Suita e lënduar”
“Suita ime”
Për fëmijë:
Poezi “Yllkat bisedojnë me meteorë”
“Xixëllonjat luajnë valle natën”
Pjesë dramatike:
“Avanturat e princit Ujkan”
Tregime për të rritur:
“Shtatë vjet pritje”
“Te logu i cucës”
“Mjedra e egër në malin e thatë”
Pjesë dramatike:
“ Motrat me shirit të kuq”
“Dorotea”
“Udha e ikjes”
“Nuk martohem kësaj vere”
“Zonja me celular”
“Ahengu i grave të qytetëruara”
“Djajtë e netëve të fundit”
“Vjeshtë totemesh”-Roman(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •