Te shtunen ndize nje qiri
| Wednesday, 01.03.2007, 02:54 AM |  

E shtuna u mbyll,
Capet e shpeshta grah nje murgeshe,
Te thyhet ne strehe,
Nder lutje te ngrohet.
Atebote lypsi
Shkund te veten xhakete
Diten e lodhshme te punes
Sheh ne dore
sipas rastit,
Gezohet o trishtohet,
Mandej e shtuna mbyllet
Nga lart dhe nga poshte.

Nje hane e ftohte persiper
Lehje te ftohta qensh,
Krokatje te ftohta
Si teha thikash
Korbash te zez,
E shtegtimin e shpirtit vajtova
Shijen nukleike te asaj qe nuk me kthehet
Diagramat e shkreta dimenore te harese
Ku jetimja e nje farefisi te mbrapshtive te mia
Permjerr mbi to palmuc,
Pa e prishun terezine
E se shtunes qe mbyllet serbes
Si dera ne nje azil pleqsh.

O moter atje larg,
Ti ndize nje qiri per mue cdo te shtune mbramje,
Sido qe te jete koha, lajmet ne radio, tv
E ngado qe era te perpije
Shtepine tone.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •