LETERSIA SHQIPTARE - Nane malli u ngjall


Nane malli u ngjall
| Saturday, 02.03.2007, 02:55 AM |  

Nane, neser ngjallet Krishti.
E ne qytetin ku jam , zuni nata,
Si asht nata ketu?
Ma e bukur se atje ku je ti, jo sejo
Njemije here jo.
Nata me e mire njemije here asht atje
Ne shptepi.

Neser ngjallet Krishti, nane.
E gjithe diten e lume u solla mes njerezish
I perdorun,
Me pune.
Ore te mira keshtu, humba
Ne keto ore mund te isha atje.

Njerezit ketu jane ba perdoresa te medhenj
Te njeni-tjerit.
A i mban mend do cizme te vjetra
Te preme gjysma,
Te cilat i linim zakonisht tek dera e shtepise,
E kush dilte i pari per ndonje pune rendom,
I fuste ne kambe
Ne kohe shiu.

Nata zuni ketu ne qytet,
Kam lshue nje muzike,
Qe gjithmone e ke pase bezdi,
E mendoj per ty,
Per bimet
Qe nen farfurine e hanes
Cajne token e zeze
Dhe krishtin, qe do te ringjallet neser.


(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •