Dhimitraq Papando
| Tuesday, 11.06.2007, 12:09 AM |  

Dhimitraq Papando

Dhimitraq Papando, ka lindur ne Korçë ne vitin1954.
Dipllomohet në degen Mjekësi e Përgjithshme dhe më vonë specializohet Nefrolog. Ka punuar në Korçë deri ne vitin2000. Tani banon në Nju Jork.
Ka shkrua poezi që në moshë të rë, por i boton ato vetëm në vitin 2006, pas rreth 30 vjetesh. Libri me përmbledhje poetike “Yjet do trazoj” është libri i tij i parë.

Disa vlerësime për poetin dhe librin e tij “Yjet do trazoj”

Studjuesi dhe poet ii njohur z. Anton Papleka gjatë promovimit të librit thotë:
Në këtë përmbledhje poetike, vihet rë një mjeshtëri prej një poeti që shkruan me dorë të sigurt. Kjo gjë duket veçanërisht tek larmija metrike, larmia e ndërtimmit të strofave, larmia e vargjeve, larmia skemave rimore dhe e skemave ritmike.

Dhe me poshtë:

…ky poet këndon me ciltërsi si zogu në degë

Elementi surrealist eshte i ndërthurur bukur me mjeshtërinë Lasgushiane:
Nëpër ngjyrat e ylberit do ngjit shkallët një nga një

Meritë e kësaj poezie është gjuha e qëruar si ar i kulluar, e kumbushme dhe shume e zgjedhur
Z Petraq Zoto thote: Poezite e tij jane shkriuar pa kurrfare sforcimi. Edhe poezia me e thjeshte vjen natyrshem, frut i pjekur i nje perjetimi te thelle artistic.

Poeti Demir Gjergji:

Gjashtëmbëdhjetërrokshi, në poezinë e tij është arritja më e mirë, që herë të kujton Emineskun dhe herë Naimin, herë të tjera klasiket e mëdhenj të poezisë.
Poeti të thotë: poezia ime është e gjithkohëshme dhe e kudondodhur.

Faqja Personale: www.dhimitraqpapando.com(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •