MALLI S'KISHTE FJETË GJUMË
| Wednesday, 11.07.2007, 11:37 PM |  

Meditim në vendlindjë
 
Më një shetitje të trishtë në hullin e memorjes
hyra në shtëpin e vjetër atjë në Shkrel...
Deres i'a putha faqën gjithë ankth,
e ajo me ledhatoi më mall...
 
Votra e zjarrit me një zë deshprimi me qortoi;
-Perse je përhumbur?
Harku i oxhakut me buzqeshi,
Vargonjet mbi votër,ftyrën ma njohën,!
Guri i votres i zgerdhi, e tha ;
-Hej me paske vjedhur ngjyrën!
Dhomat, me flakën hidhrueshëm,
larg netvë të harruara...
 
Të qoshja e shtëpise,data e gllendur në gurë
që mbuluar nga myshku,
Edhe hekurat e dritareve të hollua
prej ndryshkut.
 
Aty në trupin e Arres, germat e emrit tim
ishin rrit bashke me trungun,
Në livadhë për rreth,me ngjau se,lulet rriteshin
pa kolor, dhe pa aromen e parfumit.
Madje edhe lendinat, të tjetërsuar nga korrozioni.
 
Dielli i korrikut, zemrën s'ma ngrohu,
Edhe hana si e nervozueme,
lindte tëpër vonë.
Ehhh,,,rinis time ,i kishin humbur gjurmet
përgjithmon.
Malli s'kishtë fjetë gjumë,kaq mote...
Sa mot?.
O streha ime e dikurhsme, nen atë çati harrimi,
o vegim, o dritë e frikshme,
me jep ate shpresë.
Të jetoi edhe keto pakë vite që me kanë mbetur
deri në të largtat kujtimë,
Sikurse jeton vargu i poetit në dhimbje...
 
Razem 20 Korrikë 2006.(Votes: 1)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30