Çerkin Bytyçi
| Thursday, 11.08.2007, 12:22 AM |  

Çerkin Bytyçi
Çerkin Bytyçi u lind në Hoçë të Qytetit (komuna e Prizrenit), në vitin 1957. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen dhe shkollën e lartë pedagogjike (grupi Gjuhë dhe Letërsi Shqipe) në Prizren.
Me shkrime filloi të merrej që nga bankat e shkollës fillore, kur edhe në shtypin për fëmijë iu botuan punimet e para. Bashkëpunon me të gjitha gazetat e revistat që botohen në gjuhën shqipe.
Është anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës.
Është prezantuar në Leksikonin “Shkrimtarët shqiptarë për fëmijë (1872-1995)”  të Odhise Grillos, në Leksikonin “Shkrimtarët shqiptarë 1501-2001” të Hasan Hasanit, në librin-album “Portrete shkrimtarësh” (2002) të Demir Behlulit dhe në “Antologjinë e krijimtarisë bashkëkohore shqipe” (shqip-gjermanisht) të Ferdinand Lahollit (2003).
Poezitë e tij janë përkthyer në gjuhën gjermane, turke, rumune dhe serbokroate.
Deri më tash ka botuar: “Me zemër të mbushur atdhe” (poezi për fëmijë), l992, “Dielli i
Kopertina e librit ''Hija e dhembjes''
vendlindjes“ (tregime për fëmijë), 1993, “Urti“ (aforizma), 1998, ”Kori i fëmijëve” (poezi për fëmijë), 2002, “Loni i pallatit tim” (poemë për fëmijë), 2005, “Në gjah pas drenushës” (tregime për fëmijë), 2005, “Klinika e kukullave” (tregime për fëmijë), 2005, “Gjuhë e zemrës” (tekst shkollor), 1999; “Dritë e diturisë” (Monografi e Shkollës Shqipe në Badenin Jugor të Gjermanisë), 2002,  “Nga Kosova drejt kampionatit botëror” (kushtuar sportistit Luan.Krasniqi), 2005, “Hija e dhembjes” (poezi), 2007 dhe është bashkautor i librave “Shkolla Shqipe në Wupertal”, 1998, “Thesari kulturor i atdheut tim”, 2000, “Shkolla Shqipe në Tuttlinegn të Gjermanisë”, 2002, dhe “Emra që s`harrohen - arsimtarë në diasporë”, 2006.
Jeton në Gjermani. Një nga temat në krijimtarinë e tij është mërgimi.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •