GJUMI VIGJILENT
| Monday, 11.12.2007, 10:27 PM |  

Ti flenë duke u përkundur në ëndrrat e lumtura
I buzëqeshur duke i shtrënguar ëndrrat e bardha në gji
Mendimet laramane marrin përpjetë si flutura
Shëtit globusin me shpejtësi rrufeje si në magji
 Dhe e din se te dera qëndron si statujë fantazma
 E zezë si futa e me dhëmbë të zgërdhirë si dreq
 E duke e rrahur kokën e vet me grushte- çfarë hata
 “Me çfarë guximi këta i thonë çdo të mire mirëmbeç!?”
Edhe vazhdon gjumin vigjilent dhe ëndrrat e idealit
Që nuk ka fantazmë as dreq që askurrë mund t’ lidh
Fluturon i lirë qiellit të vrerët sikur Sokol Malit
Dhe në vazhdim njënganjë problemet shkon duke i zgjidh(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •