FESTA E KUQE
| Monday, 11.12.2007, 10:28 PM |  

Sot dy diej lëshuan rrezet e veta përdhe
Dhe ngrohtësi e tyre nga ngriti peshë
Gjaku kryengritës ndër dej filloi për t’u nxeh
Dhe cipa pëlciti që sytë na i kishte veshë
 O festa e kuqe që na erdhe në prag
 Dhe gjakun e ngrirë ndër dej për ta shkri
 Na bëre vigjilentë të shohim më larg
 Ta ndjejmë afshin e ngrohtë të fjalës-LIRI
Ti- ngrite lart e më lart kazmën e pushkën
Se luftën e kemi pasur për traditë
Gjyshërit na e lanë trashëgim-hutën
Qëlloje në ballë armikun në pritë
 E sillet vallja me rroba kombëtare
 Edhe jehon surlja e tupani buçet
 Po vjen fitorja për botën  proletare
 Armiku e ka ulë kokën përdhe e s’flet
Armik- dorëzohu në emër të populli!
Lësho përdhe armë edhe bajoneta
Fitorja është e jona tërë motit
T’erdhi fundi armik të shuhet jeta(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30