LETERSIA SHQIPTARE - Kam fillua të bëj dashuri me vdekjen


Kam fillua të bëj dashuri me vdekjen
| Sunday, 12.09.2007, 10:23 PM |  

Kam fillua të bëj dashuri me vdekjen,
Brenda një ode, si brenda një varri
Gjithë ç'pata : luftën përpjekjen,
I lashë në rrugë,t'i marrë i marri.

I lashë të gjitha : poezinë, politikën,
Dashurin për njeriun  e holla tej,
Yjet e shpresave një nga një u fikën,
Thika e vdekjes aspak s'me tremb!

Shoh re ngarkuar me shi,
Shoh zogj që ikin  ngarkuar me këngë.
Shoh njerzit!...me vjen të vjell me neveri.
Shoh botën!...Dhe mbushem me breng!

Shoh kodra që ikin ngarkuar me lirika,
Shoh kohra të shemben, shëndrrua ne hi...
Shoh qillin që ikën!...(Ah me rend pika!)
A do të ktthehet ky qiell sërish në syt e mi!

Nga vëllimi "Qielli i Syrit"  
Dodë Kaçaj 1947-1998.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •