Një trëndafil i kuq brinjas në dëborë
| Thursday, 12.13.2007, 08:31 PM |  

Një trëndafil i kuq nën dëborë: nuse nën vello
Virgjëria në pragzgjimi përgjon fjalën “thellë”
                                     përgjon fjalën “thellë”.
Trëndafil fustaneartë
me të kuqen ç’shkruan në kartë
e kuqja: gjaku
dëbora: kartë
petalet: zhvirgjërim i artë.
Trëndafili i shtrirë brinjas josh natën të bie në borë
Yje e kristale e petale të shkrihen në parfum ëndërror.
Trëndafil ulur në shkëmb: princeshë në fron dashurie
Pranomë dhe mua të ulem mbi gjemb, frikë mos kij se do bie.
                                                              frikë mos kij se do bie.
Trëndafil trëndafil trëndafil: plagosur brinjas në borë
Trëndafil një vetëtimë
                këputet pak
               të bën kurorë
                         plagosur brinjas në borë.
Një trëndafil në borë: harresë ledhatare në shportë magjistareje
-Trëndafil do vdesë e duke shkrirë me borën do mbesë pa varre.
Plagosur brinjas në dëborë u  ngre lavdi mëkatareve.
                                            u  ngre lavdi mëkatareve.
1 dhjetor 2006
Shkëputur nga vëllimi i ri “Hallelulja”, botim i “Globus R.”
© Petraq Risto(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •