Gruaja e Herodit
| Thursday, 12.13.2007, 08:34 PM |  

Jam gruaja e Herodit me syrin e majtë të verbër nga lotët
me syrin e djathtë: grackë e një drite të dobët.
Gruaja e Herodit jam: ose duart shtrëngojnë kokën.

Ah, Herod, Herod, Herod
Hero s’u bëre dot!

Kokën e Gjon Pagëzorit e preve, e ktheve në planet
satelitë të kësaj koke vërtiten njerëzit e shkretë.
Trembur nga kokat e prera drejt gijotinës shkojnë vetë.

Ah, Herod, Herod, Herod
Hero s’u bëre dot!

Im bir Lezbonaku rënkon: kasolle në dimër
                                         rrufe mallkimesh vijnë rrotull
vetë Herodi mendimethinjur
                                          në pasqyrë s’e sheh kokën.
Hero s’u bëre dot!
Dhe pse syri i majtë është i verbër lotët i ka me ndriçim
Luftova të shpëtoja nga mbytja vajzën e vetme
lumi tërhiq e unë tërhiq
                 ai mori trupin e në duar më mbeti 
                 koka e sime bije.
I shkula
klithmës
pikën
e një
i- je!

Jam gruaja e Herodit me syrin e majtë të verbër nga lotët
me syrin e djathtë: grackë e një drite të dobët.
Gruaja e Herodit jam: ose duart shtrëngojnë kokën.

Shkëputur nga vëllimi i ri “Hallelulja”, botim i “Globus R.”
© Petraq Risto(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:
 • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30