Cikel poezish "SI MERR FRYME POEZIA"
| Friday, 12.21.2007, 06:57 PM |  

Cikel poezish "SI MERR FRYME POEZIA"

 

NJË E HËNË NË PARIS DHE MREKULLIA E SAJ

 

Më mungon

Diçka e imja

 

Edhe ty

Të mungon diçka tjetër

Jotja

 

Prej kohësh na mungojnë

 

Shtatori i Parisit

Dhe e hëna ime nismëtare

I ranë në sy

Një madami

E veçantë

Si ta kisha nxjerrë nga vargu

 

Poeti nuk është vetëm

Kaq

I foli edhe do fjalë tjera

Në gjuhen e saj

 

Madem

Ke sy qiellit i thash

Je krua që buron

Vrullshëm

Në zemër të vargut

 

Si zakon qe à te

Femrat e bukura

Kur të bien në sy artisti

Buzëqeshin

Me at sharmë

U afrua një hap

Prej meje

E nisi me m'pyet për

Artin tim e të saj

 

Çka kem përbotshëm

 

Ç'mendim do të ketë pasur

Da Vinçi kur e bëri

Monalizen

A mund të ketë takuar kë                      

Ma të madh se durimin

Për shembull

Si unë me ty

 

Punët e mëdha

Ndodhin rrallë po

Ndodhin

 

Një letër gjepi ja dhashë

Të shkruar shqip

Aty për aty

"Madam bëjë diç për hallin

tim e të vargut"

 

E mori ngadalë

E shikoj e s'kuptoj gjë

Veç

Më thuaj me gojë

Më tha

 

Pastaj

Pastaj krejt këngët e mia

I harrova

 

 

TUNGJATJETA

 

Në atdhe

Ku i ka hije gjithçka njerit

E ku bie e zgjohesh bukur

Në ëndërr të kam pa

Natën që shkoj

Vishe te Unë në dhomën tënde

 

Atje

Tek pika më e lartë e gëzimit

Ylli ku rritet e rritet e rritet

Në brendinë time tënden

E gjeta

Fijen e vargut

Dhe Jeton Kelmendin tue u nis

Për bjeshkë

Tue dashtë me ardhë te ti

 

Tungjatjeta

 

Sot e nesër

Po më duket janë larg

Vetvetes

Antiportret që ma zë fytyrën e saj

Fushave të syve të mi

Por dije

Një ditë do të vij

Të çmallem

Me ty e atdheun

 

Tungjatjeta 

 

 

DRAMË

 

Akti i parë

 

Mbase

Dje tu dukë tepër shumë

Si s'tu kujtua

Ka i bie kufiri ndërmjet

Hidhërimit e gëzimit

 

Ku ti biem

Më për trup kësaj rruge

Kah dhe qysh

 

Akti i dytë

 

Mbase

Nesër do të jemi tepër pak

Dil te kroi i etjes

Priti

Tana ardhjet e hershme

 

Ajo që s'do të vijë

Fare

Është  e imja

 

 

Akti i tretë

 

Dhe

Sot s'është ne orar askush

Blejë biletën për rrugëgjatën

 

Në çdo stacion të

Shkrimit

Do e gjesh nga një presje

Për ty

Nga një pikëpyetje për mua

 

 

 

ARDHJA JONË NË PERGAMEN    

 

Ëndrrës time

Dhe zhgjëndrrës tënde

Atdhe

Nuk iu dihet

 

Zhurmës tonë

As heshtjes sate

S'iu besohet

 

Të nesërmes time

Sikur të pasnesërmes tënde

Ua kam frikën

 
 
VJESHTJANES

 

Dija hallin zhgjëndrrës

Kur s'ke çka të thuash

Mësohu të heshtësh

Hijshëm

 

Shtatit të kundërfjalës

Mos ia ke besën

Sot e në ditë të kiametit

Prej vetvetes ruaju

 

Të drejtë kam të himnizojë

Me emrin tënd

Dhe vjeshtën që të njoha

 

Me ligj të botës flasim nesër
 

FRYMA

 

Lazdruar kam qenë mbrëmë

Të kam ëndërruar

Më të bukurën e krejt netëve

Deri ku mundet me shkel këmba e njerëzimit

 

Sa herë që terret u nisnin për ëndërr

Doja të isha

Bardha që mbështjell trupin

Vjeshtës ia lidh të dyja këmbët

E bukur moj më e bukura e krejt njerëzimit

 

Nuk bëjnë as pesë pare fjalët më të fjalëta

Lazdrake

Pse s'bëhesh më e madhe

Se fryma

Me fry kah qielli im

 

 

RITET E SAJ

 

Në fund të fundit

Është një fillim tjetër

Dhe

S'ke ku shkon nën heshtje

 

Asnjë rrugë s'më qon tek ti

Më heret se sot

Perëndoj ylli im

 

Dhe aq më lartë që ngjitem

Aq më poshtë më shpien mjegulja

 

Me pas një dashuri të hajrit

Kur s'tutesh nga asgjë

Nuk është turp me andrrua

 

Dhe këtë dije lum miku

 

Një qetë mundimesh

Dhe një mendim profetik

Verdallë

Më sjellin tek ti

 

Ani pse mbështjellësh në fjalen tënde

Ma bëjë nje cop vend

Tek poezia

 

Vjenë 2006

 

ARDHJA                   

 

E përcollen deri këtu   

Nga frika e madhe nga vetëvetja

 

Dita e nata                                                                  

E përcolen marshin e saj

 

Moren me të

Gjith ç'ishte për ardhje

 

Qe këtu e në fund të shkuarjes

Na pret një e paardhur(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30