STRUGËS
| Thursday, 01.03.2008, 02:34 PM |  

Qytet poetik, i vargut
Mbete nga lindja në vdekje
Trup e buzë të lagur
Kurrë nuk ndjen etje.

Nga larg kurora e gjelbërt
Vjen e krihet në syrin tënd
Dhe ti e mban në prehër
I këndon me mall këngë.

Puhiza zbret mëngjezeve
Nga gryka e Radolishtës poshtë
Dhe shtrohet pastaj mes rrezeve
Që dielli t'i ngul si gozhdë.

Erë mollësh të sjell fusha
Dimër, verë, pranverë e vjeshtë
E kush s'ti provoi troftat e prushta
E s'mbeti restoranteve në rrjesht.

Qytet poetik i poetëve
Qytet symbol i pastërtisë
I bardhë ditëve dhe netëve
Me zemrën e Shqiptarisë.(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •  
 •  
 •  
 •