LETERSIA SHQIPTARE - BUZË LIQENIT


BUZË LIQENIT
| Thursday, 01.03.2008, 02:35 PM |  

Një trumcak, një qukapik dhe një galë
Deftera, çanta, lapsa e pena kishin marrë
Pranë Liqenit të Ohrid bënin fjalë:
Anëtarë të një 'Komisioni të Rradhë'.

Këtu ka qenë një gropë tektonike
Thoshte trumcaku me zërin ziliqar
Jo këtu ka qenë zonë vullkanike
Shtonte gala: me sytë e mi e kam parë!

Pastaj qukapiku i zi çukitqar
Nxori nga çanta e tij e zezë
Një letër të gjatë si çarçaf
Dhe e shtriu aty mbi tryezë.

Uji i Liqenit ka qenë 'i kripur'
Ja, thuhet këtu në hartë
Këtë, vetëm ne 'qukapikët' e kemi ditur
Është vërtet një gjë e rradhë.

Dy trofta pikaloshe kurriz qëndisura
Ngritën kokat shpirtlënduar
Kemi dëgjuar e dëgjuar gjëra të krisura
Por këtë qyfyre s'kemi për t'a harruar.

Dëgjoni tani me kujdes
Ju trumcakë, qukapikë e gala:
'Kush kërkon idetë e tij të shes
Të mos ngatërroj krap me ngjala!'(Votes: 0)

Write Your Comment
Your Name:
Your Email:
Security Code:
Title:
Comment:

Other news: • Su
 • Mo
 • Tu
 • We
 • Th
 • Fr
 • Sa
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 •